Mas Martinet
Winnica pierwotnie należąca i prowadzona przez Josepa Lluisa Pereza, jednego z członków grupy „los Closos”, której członkowie osiedlili się w Priorat i pracowali razem od 1989 r., aby wznowić i ożywić produkcję wina D.O.Q Priorat. Od 2001 winnicę prowadzi córka Josepa Lluisa, Sara Perez, która osobiście odpowiedzialna jest za całość produkcji.
Od rocznika 2006 wszystkie wina certyfikowane są jako produkt ekologiczny. Winnica Mas Martinet stanowi punkt odniesienia dla regionu D.O.Q Priorat, z którego pochodzą obecnie najdroższe czerwone wina w Hiszpanii. Sara Perez skupia się na poszukiwaniu starych, często zapomnianych odmian winorośli i kultywuje tradycyjne metody produkcji wina, co ma swoje odzwierciedlenie chociażby w wykorzystywaniu dzikich drożdży w procesie fermentacji. Pracując z charakterystycznymi dla regionu szczepami jak Garnacha, Cariñena (Samsó), jak i również Syrah, Merlot czy Cabernet Sauvignon – Sara dostarcza na nasze stoły produkt wiernie odzwierciedlający wyjątkowy charakter terroir regionu Priorat, który skutecznie udało jej się ujarzmić i przelać do butelek.